TÜM SİPARİŞLERDE ÜCRETSİZ KARGO
TÜM SİPARİŞLERDE ÜCRETSİZ KARGO
TÜM SİPARİŞLERDE ÜCRETSİZ KARGO
Yüzümde Küçük Sivilceler Var Ne Yapmalıyım?

Yüzümde Küçük Sivilceler Var Ne Yapmalıyım?

Yüzde çıkan küçük sivilceler en yaygın cilt sorunlarından birisidir. Bu sivilceleri sıkarak yok etmeye çalışmak yayılmasına ya da cildin yaralanmasına sebep olabilir. Yüzdeki küçük sivilceleri önlemek ya da yok etmek için yapılması gerekenler:

1.Tonik ve Hiyalüronik Asit Kullanın

Tonik ve hiyalüronik asit kullanımı cildin yağ, kir veya makyaj kalıntılarından arındırılmasına yardımcı olur. New Paradise kuru nemsiz donuk ciltlere özel siyah nokta-sivilce lekesi önleyici bakım seti tonik ve hiyalüronik asit içeren bir cilt bakım setidir. Küçük sivilcelerin yok edilmesinde yardımcı olur. Tüm cilt tiplerine uygun olan bu set içerisindeki ürünlerle gözenekleri sıkılaştırır ve sebum dengesi sağlayarak sivilceler ile savaşır.


2.Doğal Ürünler Uygulayın

Cilt bakım rutininize ek olarak doğal birçok madde sivilcenin giderilmesine yardımcı olur. Örneğin limon suyu, tarçın, zerdeçal gibi doğal malzemelerle yapılan maskeler küçük sivilcelerin geçme sürecini hızlandıran etkiye sahiptir.

3.Peeling ve Maske Yapın

Yüzdeki küçük sivilcelerin geçirilmesinin bir diğer yolu de peeling ve maske uygulamasıdır. Yüzdeki sivilce veya siyah noktaların en aza indirilmesine yardımcı olan peeling ve maske uygulaması, aynı zamanda cildi sıkılaştırarak pürüzsüzleştirilmesini sağlar.


4.Güneş Kremi Kullanımını Aksatmayın

Güneş kremi kullanımı sivilcelerin çıkmasını önleyen bir faktördür. Yüzde çıkan küçük sivilceler oluştuktan sonra dahi güneş kremi kullanımını bırakmayın. Bu sayede sivilcenin geçiş sürecinin hızlandırılması sağlanır.

5.Yüzünüzü Sık Sık Nemlendirin

Sivilcelerin geçme sürecinde cildin nemli olması çok önemlidir, bu nedenle de küçük sivilcelerin geçirilmesi için yüzünüzü sık sık nemlendirerek cilt bakımınıza destek olun.

6.Saç Bakım Ürünlerinizi Değiştirin

Yüzde çıkan birçok küçük sivilcenin nedeni saç bakım ürünlerinin cildinize uygun olmamasından kaynaklıdır. Bu nedenle de sürekli tekrar eden sivilce probleminizi saç bakım ürünlerini değiştirerek gözlemleyin.

Yüzde Küçük Sivilceler Neden Çıkar?

Yüzdeki küçük sivilce oluşumunun birçok nedeni olabilir. Bu nedenler genel olarak şu şekildedir:

• Yanlış beslenme

• Aşırı alkol tüketimi

• Aşırı sigara tüketimi

• Cilt tarafından fazla sebum üretimi

• Hormonal nedenler

• Temizlenmemiş cilt

• Fazla makyaj yapılması

• Aşırı süt tüketimi

• Depresyon ve stres

• Genetik etkiler

• Saç derisinin yağlanması

• Yanlış ürün kullanımı

Yüzdeki Küçük Sivilceler Geçer Mi?

Evet, yüzde veya yanakta küçük sivilceler zaman zaman oluşabilir ve tedavisi mümkündür. Cilt bakımına düzenli bir şekilde devam etmek bu sivilcelerin geçmesini sağlayan en önemli unsurdur. Tonik, asit veya doğal maskeler yardımı ile derinlemesine ve düzenli bir şekilde temizlenen ciltte oluşan küçük sivilceler de zamanla yok olacaktır.

Alındaki Küçük Sivilceler Neden Olur?

Alın bölgesinde oluşan küçük sivilceler genellikle uyku düzeni bozukluğundan veya yanlış beslenmeden kaynaklanır. Vücuttaki yağ bezelerinin tıkanması nedeniyle oluşan alerji minik sivilceler zamanla büyük sivilcelere veya siyah noktaları dönüşebilir. Bu bezelerin dolmasının en büyük nedenlerinden birisi aşırı makyaj malzemesi kullanımı ve daha sonrasında doğru cilt bakımı sağlanmamasıdır. Alındaki sivilceler saç bölgesine yakın ise kullanılan saç bakım ürünü kaynaklı sorun da olabilir.