TÜM SİPARİŞLERDE ÜCRETSİZ KARGO
TÜM SİPARİŞLERDE ÜCRETSİZ KARGO
TÜM SİPARİŞLERDE ÜCRETSİZ KARGO
Tonikten Sonra Yüz Yıkanır Mı? Yıkanırsa Ne Olur?

Tonikten Sonra Yüz Yıkanır Mı? Yıkanırsa Ne Olur?

Tonik uygulandıktan sonra yüz yıkanmaz çünkü toniğin cildi temizledikten sonra sürülmesi gerekir. Cildi arındırmak ve gözenekleri derinlemesine temizlemek için kullanılan toniklerin etki sağlaması için bir süre yüzde kalması gerekir. Bu nedenle de tonik uygulandıktan sonra yüzün yıkanması doğru değildir ve yüzün yıkanması işlemden alınan verimi düşürür. New Paradise tonik bu şekilde kullanılmalıdır.

Sıkılaştırıcı, canlandırıcı ya da gözenekleri azaltıcı etkileri bulunabilen tonikler, cildeolabildiğinde fazla süre temas etmelidir. Cilt bakımında uygulanan toniklerin cilt tarafından emilmesini beklemek gerekir bu nedenle de cilt bakımının en son aşamasında tonik sürülmesini önerilir. Daha çok geceleri sürülmesi tavsiye edilen tonikler aynı zamanda nemlendirici ile birlikte de kullanılabilir. Gündüz kullanılıyor ise tonikten sonra makyaj bazı kullanılarak makyaja başlanması daha doğru olur.

Tonikten Sonra Yüz Yıkanırsa Ne Olur?

Tonikten sonra yüz yıkanırsa toniğiniz cildiniz tarafından tam olarak emilmeden arındırılmış olur. Bu nedenle de toniklerin olabildiğince yıkanmadan yüzde tutulması gerekir. Gece vakitleri bu işlem için oldukça uygundur bu nedenle de birçok uzman toniklerin gece sürülmesini önerir. Bu sayede toniğin ciltte kaldığı süre ve etkisi artar.


Tonik Durulanır Mı?

Hayır, toniklerin sürüldükten sonra durulanması gerekmez. Yüzünüzü temizleyici bir jel veya sabun gibi ürünlerle yıkadıktan sonra kurulayıp yüzünüze tonik uygulamalısınız. Toniği yüzünüze sürerken bir pamuk yardımı ile dairesel şekilde masaj yapmanız etkisini daha da artıracaktır. Bu aşamadan sonra yüze durulama gibi başka bir işlem uygulamaya gerek yoktur fakat istenirse nemlendirici kullanılarak cilt bakımı tamamlanabilir.

Tonikten Sonra Ne Yapılmalı?

Tonik uyguladıktan sonra toniği olabildiğince cildinizde uzun süre tutmanız gerekir. Bu nedenle de tonik işleminden sonra cildinize yıkama veya durulama işlemi yapmayın. Tonik uygulamasını cilt bakımınızın en son aşamasına koyduğunuza emin olun ve bu işlemden sonra cilt bakımınızı bir nemlendirici ile sonlandırın.

Tonik Her Gün Kullanılır Mı?

Evet, tonik yapısında bulunan basit bileşenler sayesinde hafif sayılır ve her gün kullanılmasında herhangi bir problem yoktur. İhtiyacınız doğrultusunda cilt bakımı yaptıkça kullanabilirsiniz.