TÜM SİPARİŞLERDE ÜCRETSİZ KARGO
TÜM SİPARİŞLERDE ÜCRETSİZ KARGO
TÜM SİPARİŞLERDE ÜCRETSİZ KARGO
Tonik Maskeden Önce Mi Sonra Mı? Kullanım Sırası

Tonik Maskeden Önce Mi Sonra Mı? Kullanım Sırası

Cilt bakım ürünleri uygulanırken, besleyici ve ciltte durulanan maskelerin, tonikten önce uygulanması gerekmektedir. Maske tamamen ciltten durulandıktan sonra tonik uygulanmalıdır. Siyah nokta maskeleri ya da kil maskeleri de maskeden önce kullanılması gereken cilt bakım ürünleridir. Maske ciltteki gözeneklerin küçülmesini sağlayacağı için, siyah nokta maskeleri etkisini yitirecektir. Tonik uygulanmadan önce yağ bazlı temizleyici bakım ürünü ya da su bazlı temizleyici bakım ürünü uygulanabilmektedir.

Peeling Maskeden Önce Mi Sonra Mı? 

Peeling, maskeden önce kullanılan cilt bakım ürünüdür. Peeling yapmadan önce cilt, yağ ya da su bazlı bakım ürünleriyle temizlendikten sonra peeling uygulanmalıdır. Peeling, ciltteki ölü tabakanın atılmasına yardımcı olmaktadır. Ardından hafif bir durulamanın ardından maske yapılmalıdır. Tonik kullanımı bu aşamalardan sonra gelmektedir. En son uygulanacak nemlendirici ise, cilt beslenmiş olur ve yüzde ferahlama sağlamaktadır. Peeling uygulama, cilt bakımının en önemli kısmıdır.

Peeling Maske Tonik Sırası

Peeling, maske ve tonik uygulama sırası şu şekilde olmalıdır:

1) Peeling: cilt bakımı sırasında ilk uygulanması gereken adımdır. Peeling uygulanmadan önce cilt iyice durulanmalıdır. Ciltte aynı zamanda herhangi bir makyaj kalıntısının olmaması gerekmektedir. Peeling işlemi, ilk olarak parmakların ıslatılarak, dairesel şekilde cilde masaj yaparak uygulanmalıdır.Her cilt türüne göre farklı peeling ürünü bulunmaktadır. Yüze uygulama işlemi bittikten sonra 5 dakika boyunca beklenilmeli ve ardından ılık suyla bolca yıkanarak, ürün ciltten uzaklaştırılmalıdır.

2) Maske:cilt bakımı sırasında uygulanan, peelingten sonraki adımdır. Kil maskeleri ve siyah nokta maskeleri, ciltteki gözeneklerin açık olmasından yararlanmaktadır. Bu nedenle tonikten önce kullanılması daha yararlıdır.Besleyici ve ciltte uygulanan maskeler de tonikten önce, peelingten sonra uygulanmalıdır. Cilt türüne göre uygun maske seçimi çok önemlidir.

3) Tonik: peeling ve maskenin ardından gelen cilt temizliğidir. Tonik, gözeneklerin küçülmesine yardımcı olan, uygulaması oldukça basit ve kısa süren bir bakım ürünüdür. Tonik uygulamak için, makyaj pamuğunun tırtıklı kısmına hafifçe tonik sürülmeli, ardından bastırmadan yüze uygulanmalıdır. Bastırılarak uygulanan tonik işleminde, kirler gözeneklerin içine kaçmakta ve sonradan siyah noktalara sebep olmaktadır. Bu nedenle oldukça hafif bir şekilde uygulanmalıdır. Toniğin ardından nemlendirici uygulanarak cilt bakımı sonlandırılmaktadır.