TÜM SİPARİŞLERDE ÜCRETSİZ KARGO
TÜM SİPARİŞLERDE ÜCRETSİZ KARGO
TÜM SİPARİŞLERDE ÜCRETSİZ KARGO
Tonik Kullanmak Şart Mı? Kullanmazsak Ne Olur?

Tonik Kullanmak Şart Mı? Kullanmazsak Ne Olur?

Tonik kullanımı, cilt bakımını tam anlamıyla sağlayabilmek için şarttır. Makyaj ve cilt temizliğinin olmazsa olmazı toniktir bu nedenle de mutlaka tonik kullanılması gerekmektedir. Cilt tonikleri, yüz ve boyun bölgesinde kullanılabilen, ciltteki gözenekleri temizleyen ve zamanla bunları küçülten bir cilt bakım ürünüdür. Tonik, ciltteki kir ve yağ kalıntılarının temizlenmesine, makyaj kalıntılarının giderilmesine, ölü yağ derisinin atılmasına ve nemlendirici gibi besleyici ürünlerin çok daha iyi emilmesine yardımcı olmaktadır.

Özellikle yoğun şekilde uygulanan makyajlar, temizlenmesine rağmen gözeneklerde kir olarak kalabilir. Bu kirler zamanla sivilce ve siyah nokta oluşumuna, aynı zamanda ciltte yağlanmaya neden olur. Tonik, bünyesinde barındırdığı sağlıklı bileşenleri sayesinde hafif bir uygulama ile bu makyaj kalıntılarını kolayca temizlemektedir. Bu nedenle de gözeneklerin derinlemesine temizlenmesi için tonik kullanılması gerekmektedir.

Tonik Kullanmaksak Ne Olur?

Cilt bakım rutinine tonik eklenmediğinde, nemlendirici ve serum gibi besleyici ürünlerden tam anlamıyla verim sağlanamaz. Gözenekler tam anlamıyla temizlenmediğinde, nemlendirici gibi krem ürünleri kir kalıntılarına neden olabilir. Sivilce ve siyah noktaların giderilmesini en iyi sağlayan ürünlerden birisi toniktir. Tonik, uzun sürede gözenekleri tamamen kapanmasını sağlayacağı için, cildin pürüzsüz olmasına yardımcı olmaktadır.

Toniksiz Cilt Bakımı Olur Mu?

Hayır, toniksiz cilt bakımı olmaz. Tonik, cildin kusursuz gözükmesini sağlayan en önemli üründür. Glikolik asit barındıran tonikler, cilde herhangi bir zarar vermeden cildi temizlemektedir. Glikolik asit, aynı zamanda ciltte gözükmeyen ölü hücre, sebum ve kirleri herhangi bir irritasyon yaratmadan arındıran bir bileşendir. Bu nedenle tonik kullanılmadan düzenli cilt bakımı yapmak pek faydalı değildir.

Tonik Cilt Bakımında Gerekli Mi?

Evet, tonik cilt bakımında en gerekli üründür. Tonik temizleyici bir bakım ürünüdür ve hem ciltteki kir ve yağın giderilmesini, hem de diğer cilt bakım ürünlerinin çok daha verimli olmasını sağlamaktadır. Tamamen temizlenmeden uygulanan besleyici ürünler, sanılanın aksine daha fazla kire neden olmaktadır. En sağlıklı cilt bakım rutininde her zaman tonik bulunmalıdır.

Tonik Kullanmak Önemli Mi?

Evet, tonik kullanımı, cilt bakımı için son derece önemlidir. Tonik diğer cilt bakım ürünlerinin daha sağlıklı ve verimli şekilde işe yaramasını sağlamaktadır. Tonik kullanmadan, ciltteki kir ve yağların, gözeneklerde biriken makyaj kalıntılarının ve ölü yağ tabakasının atılması kolay değildir. Tonik, hem uygulanması çok kısa sürmekte, hem de cildi pürüzsüz hale getiren, en etkin bakım ürünüdür. Uzun vadede tonik kullanımı, gözeneklerin tamamen kapanmasına yardımcı olmakta ve cildin saf bir görünüm kazanmasını sağlamaktadır.