TÜM SİPARİŞLERDE ÜCRETSİZ KARGO
TÜM SİPARİŞLERDE ÜCRETSİZ KARGO
TÜM SİPARİŞLERDE ÜCRETSİZ KARGO
Sivilceli Cilde İyi Gelen Şeyler | En Etkili 10 Yöntem

Sivilceli Cilde İyi Gelen Şeyler | En Etkili 10 Yöntem

Sivilceli ciltler için doğru yapılan bir cilt bakımının ardından kullanılabilecek birçok ürün ve yöntem bulunmaktadır. İşte, sivilceli cilde iyi gelen şeyler listesi;

1. Salisilik asit

2. Çay ağacı yağı

3. Çinko

4. Retinoidler

5. Aloe Vera

6. Niasinamid

7. LHA

8. Mannose

9. Sebulyse

10. Su

1. Salisilik Asit

Salisilik asit sivilce tedavisinde en etkili maddelerden biridir. Ciltteki yağ oranını azaltarak gözenekleri temizler ve sivilce oluşumunu engeller. Salisilik asit, gözenekleri temizler ve ölü deri hücrelerinin atılmasına yardımcı olur. Buna ek olarak sivilce oluşumunu önlemeye de yardımcı olur. Günlük olarak kullanıldığında, sivilceli ciltlerin temiz ve sağlıklı görünmesine yardımcı olabilir.

2. Çay Ağacı Yağı

Çay ağacı yağı doğal bir antiseptiktir ve sivilce oluşumunu engeller. Doğrudan cilt üzerine uygulandığında, sivilceyi kurutarak iyileştirir. Çay ağacı yağı, doğal bir antibakteriyel ajandır. Bu nedenle, sivilceli ciltler için harika bir seçenektir. Çay ağacı yağı, sivilceleri kurutabilir ve sivilce oluşumunu önleyebilir. Ayrıca, ciltteki iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olur.

3. Çinko

Çinko, ciltteki iltihaplanmayı azaltır ve sivilce oluşumunu önler. Ayrıca, ciltteki yağ üretimini kontrol eder. Çinko, ciltteki sebum üretimini düzenleyerek ciltteki yağlılığı azaltır ve böylece sivilce oluşumunu engeller. Ayrıca çinko, ciltteki iltihaplanmayı azaltarak sivilcelerin görünümünü hafifletir.

4. Retinoidler

Retinoidler, cilt hücrelerinin yenilenmesine yardımcı olur ve sivilce izlerini azaltır. Ayrıca, ciltteki yağ üretimini azaltarak sivilce oluşumunu engeller. Retinol, sivilceli ciltler için harika bir bileşendir. Retinol, gözeneklerin tıkanmasına neden olan ölü deri hücrelerini temizler ayrıca sivilce oluşumunu önlemeye yardımcı olur.

5. Aloe Vera

Aloe vera bitkisi, sivilceli ciltler için doğal bir tedavi seçeneği olabilir. Aloe vera yapraklarından elde edilen jel, sivilcelerin görünümünü azaltmaya yardımcı olabilecek anti-enflamatuar ve antibakteriyel özelliklere sahiptir. Ayrıca ciltteki kızarıklığı, şişliği ve tahrişi hafifletir. Aloe vera jeli cildi nemlendirir ve ciltteki fazla yağı kontrol altına alarak akne oluşumunu önler. Cildi yumuşatır ve pürüzsüzleştirir.

6. Niasinamid

Niasinamid, sivilcelerin tedavisinde oldukça etkili bir bileşen olarak bilinir. Cilt üzerindeki yağ üretimini azaltarak gözenekleri tıkamaz ve bu sayede sivilce oluşumunu engeller. Buna ek olarak cilt bariyerini güçlendirir, nemlendirir ve ciltteki kızarıklığı azaltır. Anti-inflamatuar özellikleri nedeniyle sivilcelerin neden olduğu iltihaplanmayı da azaltabilir.


7. LHA (Lipohidroksi Asit)

LHA, kısaca lipohidroksi asit olarak da bilinir ve sivilceye neden olan bakterileri öldürmeye yardımcı olan bir beta-hidroksi asittir. Bu özelliği sayesinde ciltteki ölü hücreleri ve fazla yağı temizler ve gözenekleri açarak ciltteki sivilceleri azaltır. Aynı zamanda cildi nemlendirir ve hafifçe soyarak ciltteki lekelerin ve izlerin görünümünü azaltır.

8. Mannose

Mannose, doğal olarak bazı bitkilerde bulunan bir şekerdir ve cildin nemini korumaya yardımcı olur. Sivilceli ciltlerde kullanıldığında, Mannose cildi nemlendirir ve cilt bariyerini güçlendirerek sivilce oluşumunu önleyebilir. Ayrıca Mannose, cildin doğal nem dengesini korumaya yardımcı olan prebiyotik özelliklere sahiptir ve cildin bağışıklık sistemini güçlendirir.

9. Sebulyse

Sebulyse, sivilcelere neden olan sebum (yağ) üretimini azaltmaya yardımcı olan bir enzimdir. Bu nedenle, yağlı ciltlerde sivilce tedavisinde etkili bir bileşendir. Sebulyse, ciltteki sebumu parçalayarak, tıkanmış gözeneklerin açılmasına yardımcı olur. Ayrıca, ciltteki bakteri ve kirleri temizleyerek, sivilce oluşumunu önler.

10. Su

Su, sivilcelerden tamamen kurtulmak için tek başına yeterli olmasa da cildin sağlıklı kalmasına ve sivilcelerin oluşumunu önlenmesine yardımcı olabilir. Su, vücudunuzun nem dengesini korumaya yardımcı olur ve cildinizin nemli kalmasını sağlar. Nemli bir cilt, sivilcelerin oluşumunu önler ve mevcut sivilcelerin iyileşmesine yardımcı olur. Su içmek, vücudunuzun toksinleri atmasına yardımcı olur ve cildinizin daha temiz ve daha sağlıklı olmasını sağlar.

Sivilce İzlerine Hangi Serum İyi Gelir?

New Paradise kuru nemsiz donuk ciltlere özel siyah nokta ve sivilce lekesi önleyici bakım seti sivilce izlerinin giderilmesine yardımcı olur. Setin içerisindeki tonik ve hyaluronic asid serumu düzenli kullanımında cilt tabakasının yenilenmesini sağlayarak sivilce izlerini geçirir.

Keşfedin: Yüzümde Küçük Sivilceler Var

C Vitamini Serumu Sivilce Lekelerine İyi Gelir Mi?

Evet, C vitamini serumu, sivilce lekelerinin azaltılmasını sağlar. C vitamini antioksidan özellikleri sayesinde ciltteki hasarlı hücrelerin yenilenmesine ve cilt tonunun eşitlenmesine yardımcı olabilir. Bununla birlikte, sivilce lekelerinin sebebine göre farklı tedavi yöntemleri gerekebilir.

Sivilceli Ciltler Hangi Ürünleri Kullanmalı?

Sivilceli ciltlerin kullanması uygun olan ürünler şu şekildedir:

• New Paradise Kuru ve Sivilcelenmeye Meyilli Sivilce ve Siyah Nokta önleyici Bakım Seti (Tonik hyaluronic acid niacinamide)

• New Paradise Sivilce Akne Karşıtı Sebum Dengeleyici ve Gözenek sıkılaştırıcı Bakım Seti (Tonik niacinamide )

• New Paradise Sivilce ve Siyah Nokta Önleyici Aydınlatıcı Bakım Seti (Tonik aha bha niacinamide)

• New Paradise Kuru Nemsiz Donuk Ciltlere Özel Siyah Nokta ve Sivilce Lekesi Önleyici Bakım Seti (Tonik hyaluronic asid)

• New Paradise Sivilce Siyah Nokta Önleyici ve Gözenek Sıkılaştırıcı Bakım Seti ( Niacinamide aha bha )

İlginizi Çekebilir: Cilt Bakım Serumu Nasıl Kullanılır?