TÜM SİPARİŞLERDE ÜCRETSİZ KARGO
TÜM SİPARİŞLERDE ÜCRETSİZ KARGO
TÜM SİPARİŞLERDE ÜCRETSİZ KARGO
Sivilce Patlatmak Zararlı Mıdır? Doğru Mu?

Sivilce Patlatmak Zararlı Mıdır? Doğru Mu?

Sivilce patlatmak, ölü cilt hücrelerinin ve bakterilerin yayılmasına neden olduğu için zararlıdır.  Sivilcelerin sıkılması sıkılan bölgede daha kötü sivilce oluşmasına neden olabilir, bu da sivilcenin yüzünüzde leke bırakması ihtimalini artırır. Cilt zedelenmesine ve sivilcelerin iyileşme süresinin artmasına neden olduğu için sivilcelerin sıkılması kesinlikle önerilmez. Sivilcelerinizi sıkmak yerine düzenli bir şekilde cilt bakımınıza devam etmeniz sivilcelerin geçme süresini hızlandıracak ve cildinize zarar vermeden sivilcelerin iyileşmesini sağlayacaktır.

Sivilce patlatmak ciltte leke ve çukur gibi deformasyonlara yol açabilir. Sivilce patlatmak cilt dokusuna zarar verdiği gibi ilerleyen yaşlarda daha büyük problem teşkil eder. Sivilce patlatmak başka aknelerin oluşumuna neden olur. Sivilcenin içinden çıkan iltihap, cilde yayılıp yeni sivilce oluşumuna neden olur. Akne temizleme işlemini cilt uzmanları ya da hekim tarafından yapılması gerekir. 

Sivilce Patlatmak Doğru Mu?

Sivilce patlatmak kesinlikle doğru değildir. Sivilce patladığında içindeki iltihap deri yüzeyine bulaşır ve daha fazla sivilce çıkmasına neden olur. Sürekli sivilce patlatmak deride hasara neden olur. Çukur, leke hatta iz gibi deformasyonlara yol açar. Bu tür yara izlerinin tedavisi de kolay olmaz. Sivilceleri patlatmak yerine cilt temizleyici ürünler kullanılması önerilir. 

Özellikle AHA BHA serumlar sivilceleri giderdiği gibi koyu lekelerinde yok olmasına neden olur. Cildi pürüzsüz hale getirip ölü hücreleri temizler. AHA ve BHA asitleri cildin nemli kalmasını sağlayıp yağ dengesini korur. Sivilceleri patlatmak cilde aşırı zarar verdiği gibi kalıcı izlere de neden olur. Cildi deforme etmek yerine cilt bakım serumlarını düzenli kullanmak sağlık ve bakım açısından daha etkilidir. 

Keşfedin: Cilt Temizleme Nasıl Yapılır?

Ucu Çıkmış Sivilce Patlatılır Mı?

Ucu çıkmış sivilce patlatması doğru olmasa da muhtemelen uyurken patlama ihtimali bulunur. Kendiniz patlatırsanız sivilce ve etrafını iyice temizlemeniz gerekir. Akneleri patlatmak yerine oluşumunu engellemek ya da kurutmak daha etkili çözüm sunar. Reçetesiz dermokozmetik ürünler kullanılması önerilir. Cilt bakım serumlarından özellikle AHA BHA asit içeriği olanlar sivilce ve leke oluşumunu engeller. Tonik, Cilt bakım serumları, akne engelleyici setler ve maskeler sivilce oluşumunu engellemede etkilidir. Ürün seçerken kendi cilt tipinize uygun ürün almayı unutmayın. 

Sivilcenin İçinden Çıkan Beyaz Şey Nedir?

Sivilcenin içinden çıkan beyaz şey irindir. İrin iltihaplı döküntülerden, ölü beyaz kan hücrelerinden oluşur. Tedavi olmadan kendiliğinden iyileşmesi mümkün olsa da uzun zaman alır. Sivilce oluşmaması için yağlı besinlerden uzak durmak ve cildi temiz tutmak gerekir. Sivilce patlatmak cilde hasar verip leke ve iz kalmasına neden olur. Sivilce çıktığında cilt bakım ürünleri kullanılırsa akne kısa süre içinde yok olur. Tonik, bakım serumları ve maske kullanımı önerilir.

İlginizi Çekebilir: Tonik Kullanmak Şart Mı?+