TÜM SİPARİŞLERDE ÜCRETSİZ KARGO
TÜM SİPARİŞLERDE ÜCRETSİZ KARGO
TÜM SİPARİŞLERDE ÜCRETSİZ KARGO
Sivilce Kızarıklığı En Hızlı Nasıl Geçer? Hangi Ürün?

Sivilce Kızarıklığı En Hızlı Nasıl Geçer? Hangi Ürün?

Sivilce kızarıklığı geçmesi için buz kullanılması tavsiye edilir. Pamuk ya da peçetenin içine kuru buzu koyup kızarıklığın olduğu bölgeye uygulayın. 5 ile 7 gün boyunca yapılırsa kızarıklık hafifleyip daha açık renge döner. Sivilce kızarıklığına işlem uygulamadan önce birkaç gün beklenilmesi önerilir. Bunun dışında kojik asit, tamanu yağı, C vitamini, arbutin ya da niasinamid içerikli krem kullanılabilir.

  • Rutin bakımınıza niasinamid içerikli ürünler ekleyin. Niasinamid sivilce kızarıklığını azalttığını gösteren B3 vitamin formudur. Serum ya da krem formlarında bulunur.
  • Kızarıklığı gidermek için sivilce yamaları önerilir. Salisilik asit, niasinamid ve C vitamini gibi bileşenlerin kombinasyonunu içerir.
  •  Sivilce kızarığı olan bölgeye bezle kaplı buz torbası ya da buz parçası uygulayın. En fazla 10 dakika tutun. Bu işlemi 1 hafta kadar tekrarlayın.
  • Birçok işlemi uygulamanıza rağmen geçmiyorsa dermatolog ya da cilt uzmanları tarafından yardım alabilirisiniz.

İlgili Ürün: Niacinamide Serum

Sivilcelerden Kalan Kırmızı Lekeler Nasıl Geçer?

Sivilcelerden kalan kırmızı lekelere sahipseniz aşındırıcı fırça ya da tahriş edici madde kullanmayın.  Dermatoloğa danışarak antioksidan ve hücre yenilene özelliğine sahip ürünler kulanın. Bu ürünler cildi onarırken daha fazla hasara karşı korur. İltihaplanmayı azaltıp iyileşmeyi hızlandırır. C vitamini içeren ürünler kırmızı izleri ve cilt dokusunu iyileştirmede büyük katkı sağlar.

Buz Sivilce Kızarıklığına İyi Gelir Mi?

Buz sivilce kızarıklığını hafifletir. 1 hafta boyunca günde 5 ile 10 dakika arasında uygulandığında fark gözle görülür hale gelir. Buzu cilde uygularken direkt temas etmesinden kaçının. Beze sarılı şekilde uygulamak daha doğru olur.

Sivilce Kızarıklığı Kendiliğinden Geçer Mi?

Genellikle sivilce temizlendikten sonra geride kalan kırmızımsı ya da kahverengimsi akne izi kendiliğinden kaybolur. Enfeksiyon gittikten sonra kırmızı iz bırakabilir. Haftalarca kırmızı ya da mor iz kalması yaygındır. Yara izi bırakmasının nedeni çevreleyen doku gerer ve zarar verir. Bu da melanin aktivitesinin artmasına neden olur. Cilt zamanla pul pul dökülmeyi artırır ve yara izi eskisi kadar gözükmez. 

Keşfedin: Cilt Temizleme Nasıl Yapılır?

Kırmızı Sivilce Ne Kadar Sürece Geçer?

Kırmızı sivilce, cilt bakımını aksatılmadığında ve vücut temiz tutulduğunda 6 ay içinde geçer. Güneşten gelen zararlı ışınları engellemek için yüksek faktörlü güneş kremi kullanmanız gerekir. Daha hızlı geçmesi için reçeteli sivilce kremi kullanılabilir. Dokunun çok hasar aldığı bölgelerde yara izine benzer lekeler oluşur. Bu durumlarda lekenin olduğu bölgede doku kaybı da yaşanır. Lekenin giderilmesi için genellikle uzman kontrolünde yaraya özel ilaç ya da lazer tedavi uygulanması gerekir.

Limon Sivilce Kızarıklığına İyi Gelir Mi?

Limon sivilce kızarıklığı tedavisinde yardımcı olur. Sivilce tedavisinde kullanılsa da her cilt için uygun değildir. Asidik yapısı nedeniyle hassas ciltlerin kurumasına, dökülmesine ve tahriş olmasına neden olabilir. Limonun içinde antiseptik nitelikler bulunduğu için sivilceye neden olan bakterileri yok eder. 

İlginizi Çekebilir: Yüzümde Küçük Sivilceler Var