TÜM SİPARİŞLERDE ÜCRETSİZ KARGO
TÜM SİPARİŞLERDE ÜCRETSİZ KARGO
TÜM SİPARİŞLERDE ÜCRETSİZ KARGO
Nemlendirici Alerji Yapar Mı? Zararı Var Mı?

Nemlendirici Alerji Yapar Mı? Zararı Var Mı?

Nemlendirici kremler cildin kaybettiği nemi geri kazandırmak için oluşturulan bileşenlerden meydana gelir. Kremin içeriğinde yer alan bileşenlerden bazılarına alerjiniz olması halinde cildiniz farklı tepki verebilir. Bu nedenle kullanılmadan önce cildinizin küçük bir bölümüne uygulayıp alerji durumunuzu test edebilirsiniz.

Doğal içerikli nemlendirici kremlerimiz doğrudan cilt üzerinde alerji yapmaz ancak kremlerin içeriğinde yer alan herhangi bir bileşene alerjiniz olması halinde cildiniz kızarabilir ya da alerjiye bağlı olarak farklı tepkiler gösterebilir. Özel olarak alerjiniz olan bir madde olması halinde nemlendiricilerin içindekiler bölümüne mutlaka bakmanızı tavsiye ederiz.  

Öneriler: Cilt Bakım Setleri

Krem Alerjisi Nasıl Anlaşılır? 

Krem alerjisi genellikle kendini cilt üzerinde meydana gelen kızarıklıklar ve yanma hissi ile ortaya çıkar. Bir kremi sürdükten sonra alerji belirtileri gösteriyorsanız kremi sürmeyi hemen bırakmalısınız. 

Genellikle kimyasal içerikli kremler ciltte alerji yapabilmektedir. Öte yandan nemlendirici kremlerin içeriğinde bulunan bileşenlerden birine alerjiniz varsa da cildiniz alerjik tepki gösterebilir. Sürdüğünüz kreme alerjiniz olup olmadığını anlamak için cildinizde aşağıdaki belirtilerin olup olmadığını kontrol edebilirsiniz; 

  • Bölgesel kızarıklık oluşumu
  • Kaşınma
  • Cilt üzerinde yara oluşumu
  • Yanma hissi
  • Ciltte döküntü ve şişlik

Kremlere alerjiniz varsa ve yukarıdaki belirtileri gösteriyorsanız yapısı oldukça hafif olan ve hassas ciltler için özel olarak geliştirilmiş olan nemlendirici kremlerimizi deneyimleyebilirsiniz. Hassas bir cilde sahipseniz kremleri öncelikle cildiniz üzerinde görece hassas olmayan ve görünmeyen küçük bir alanda denemenizi öneririz.  

Cildimiz bizlerin ömür boyunca sahip olduğu en değerli giysidir. Cildinize en uygun nemlendirici ürünlerimizi keşfetmek için uzmanlarımıza danışabilir ya da nemlendirici ürünlerimizi inceleyebilirsiniz. 

Nemlendiricinin Zararı Var Mı?

Nemlendiriciler sahip olduğu nemi kaybeden cildin zarar görmesini engellemek için cilde nemini yeniden kazandırmayı amaçlayan yardımcılardır. Nemlendirici kullanmanın cilde herhangi bir zararı yoktur. 


Doğru cilt bakım ürünleri ve doğal içerikli nemlendiriciler ile cildinizin elastikliğini koruyabilir ve nem kaybetmesini önleyebilirsiniz. Bir nemlendiricinin cilt için zararlı olmasının tek yolu nemlendiricinin cilt için zararlı kimyasallar içermesidir. 

New Paradise ailesi olarak tüm nemlendirici ürünlerimizi doğallığını koruyarak ve gerekli testlerden geçirerek hazırlıyoruz. Gönül rahatlığı ile kıymetli cildiniz için çeşitli nemlendiricilerimizden istediklerinizi kullanabilirsiniz.