TÜM SİPARİŞLERDE ÜCRETSİZ KARGO
TÜM SİPARİŞLERDE ÜCRETSİZ KARGO
TÜM SİPARİŞLERDE ÜCRETSİZ KARGO
Göz Çevremde Kırışıklıklar Oluşmaya Başladı Ne Yapmalıyım?

Göz Çevremde Kırışıklıklar Oluşmaya Başladı Ne Yapmalıyım?

Göz çevremde kırışıklıklar oluşmaya başladı sorunu 20 – 30’lu yaşlarda başlayabilir. Göz çevresi kırışıkları ile baş etmek için yapılması gerekenler şu şekildedir:

1.Cilt Bakım Serumu Kullanın

Göz çevresi kırışıklıklarını geçirmenin ve önlemenin en etkili yöntemlerinden birisi cilt bakım serumu kullanmaktır. New Paradise Hyaluronic acid Serum gibi cilt bakım ürünleri cildin kaybettiği nemin geri kazanmasını sağlar ve bu sayede de kırışıklıkların giderilmesine yardımcı olur ve yüzdeki çizgilerin oluşumunu düzenler. Bu tarz serumlar, günde iki kez ve uzun vadede kullanıldığı takdirde 30 yaş veya 20 yaş göz çevresi kırışıklıkları için aranan tedavilerin başında gelir.


2.Cilt Bakımınıza Doğal Maskeler Ekleyin

Cilt bakım serumları ile birlikte doğal maskelerle göz altı kırışıklıkları için evde çözüm sağlamak mümkündür. Bunun için gül suyu, salatalık suyu, lahana suyu, badem yağı, papatya çayı, sandal ağacı yağı gibi doğal maddelerle yüzünüze haftada 2 veya 3 kez maske uygulamanız kırışıklıkların giderilmesine yardımcı olacaktır.

3.Göz Çevresi Egzersizleri Yapın

Göz çevresindeki kırışıkları gidermek için göz çevresi egzersizleri faydalı olacaktır. Kolay bir şekilde ekipman ihtiyacı olmadan yapılan yüz yogası gibi egzersizler kırışıklık oluşumunun yavaşlamasını ve zamanla yüzünüzün daha gergin olmasını sağlar. Bu nedenle de göz kırışıklarım oluşmaya başladı ne yapmalıyım diyorsanız göz çevresi etkinlikleri faydalı olacaktır.


4.Lazer veya Botoks Tedavisi Deneyin

Yüz çevresine uyguladığınız tüm bakımlar işe yaramadıysa en son çare olarak lazer tedavisi veya botoks deneyebilirsiniz. Lazer ve botokstan sonra ise cilt bakımı ihmal edilmemeli serum ve maske kullanımına devam edilmelidir çünkü bu işlemlerden sonra dahi yeniden kırışıklık olabilme ihtimali vardır.

Genç Yaşta Göz Çevresi Kırışıklıkları Neden Olur?

Genç yaşta göz çevresi kırışıklıkları çok fazla mimik kullanımı ya da kolajen ve kas kaybı nedeni ile oluşabilir. Cilt yaş aldıkça elastikliği azalır ve kırışıklık meydana gelir. Bu kırışıklar geç yaşların yanı sıra 20’li yaşlarda da oluşabilir. Özellikle mimiklerini aktif bir şekilde kullanan kişilerde bu durum daha erken yaşlarda başlar. Mimik kullanımının yanı sıra vitamin, kolajen, kas veya yağ kaybı da kırışıklığa neden olur. Bu durumu önlemek için cilt bakımının aksatılmaması ve dengeli beslenilmesi gerekir.

Göz Altı ve Çevresinde Kırışıklıklara Neden Olan Faktörler Nelerdir?

• Güneş ışınları

• Uykusuzluk problemleri

• Genetik yatkın olma durumu

• Çok fazla mimik kullanımı

• Aşırı göz ovalamak

• Aşırı alkol tüketimi

• Aşırı asitli içecek tüketimi

• Yüz üstü yatmak

• Cilt tipinize uygun olmayan bakım ürünü kullanımı

• Alerji


Göz Çevresi Kırışıklıkları Ne Zaman Başlar?

Yüz ve göz çevresinin kırışması sanılanın aksine geç yaşlarda değil 25 ila 30 yaş aralığında başlar. Bu nedenle de olabildiğince erken bir şekilde cilt bakımına başlanılması önemlidir. Yetersiz beslenme, zararlı alışkanlıklar, güneş ışığına maruz kalınması gibi birçok etken kırışıklıkları hızlandırır. Bu olumsuz etkiler nedeniyle oluşabilecek kırışıklıklar 30 ila 40’lı yaşlarda etkisini daha da artırır ve belirgin hale gelir. Geç yaşta başlanılan bakımların etkisi daha az olduğu için 20’li yaşlarda başlayarak kırışıklıklara müdahale edilmelidir.