TÜM SİPARİŞLERDE ÜCRETSİZ KARGO
TÜM SİPARİŞLERDE ÜCRETSİZ KARGO
TÜM SİPARİŞLERDE ÜCRETSİZ KARGO
Fondöten Sürünce Yüzüm Pul Pul Oluyor Neden Olabilir?

Fondöten Sürünce Yüzüm Pul Pul Oluyor Neden Olabilir?

Fondöten sürünce yüzüm pul pul oluyor problemi genel olarak vücuda uygun olmayan fondöten ve fondötenin yanlış kullanımından (cilt temiz olmayabilir) dolayı meydana gelebilir. Buna ek olarak şu nedenler de probleminizin kaynağı olabilir;

1.Fondötenin Yapısı Cildinize Uygun Olmayabilir

Cildiniz kuru ve kullandığınız ürün yağsız ciltler içinse fondöten sürünce yüzde pul pul dökülmeler olur. Cilt yanlış kullanılan ürünü kabul etmez ve tepkisini gösterir. Kuru bir cildiniz varsa; pudra, yoğun kapatıcı ve mat fondötenleri kullanmamalısınız. Bunlar yağlı ciltler için üretilen ürünlerdir. Kuru ciltler için; likit formlu, nemlendiricili ve aydınlatıcı etkili saten bitişli fondöten kullanmanız önerilir. 

2.Fondöten Uygulama Biçiminiz Yanlış Olabilir

Cilde uygun fondöten kullanılmasına rağmen hala yüzüm fondöteni kusur ise yapısı ile alakalıdır. Bazı fondötenleri cilde hızlı hızlı yedirmek gerekir. Bu biçimde uygulanmazsa cildin belirli yerlerinde kuruyup topaklanma ve birikme yapabilir. Ürün çok iyi olsa bile yapısına göre uygulanmadığında istenilen sonuç elde edilmez. Birçok çeşit fondöten olduğu için kullanma talimatına ya da satıcıya sormanız gerekir. 

3.Fondöten Kullanmadan Önce Peeling Yapın

Peeling cildi ölü hücrelerden ve kirli tabakalardan arındırdığı için üstüne uygulanan makyaj daha canlı pürüzsüz olur. Fondötenin pütür pütür olmaması için önceden peeling yapılması önerilir. Bazen peeling yapılmasından sonra fondöten ciltte tutunamayabilir. Riske atmamak için peeling bakımı düzenli olarak haftada 2 ya da 3 kez yapıldığında fondötenden önce uygulamaya gerek kalmaz.


Fondöten Yüzde Neden Pul Pul Olur?

Fondöten yüzde pul pul olmasının temel nedeni cildin nemsiz ve temiz olmamasından kaynaklanır. Fondötenden önce peeling yapıldığında yüzdeki ölü hücreleri ve kirli tabakayı temizler. Daha sonra fondöten sürüldüğünde yüz pul pul olmaz. Bunun dışında ürün cilde uygun olmayabilir ya da uygulama biçimi doğru olmayabilir. Doğru ürün doğru şekilde cilde uygulandığında pürüzsüz olur.

Fondöten Pürüzsüz Bir Şekilde Nasıl Sürülür?

•Adım 1: İlk olarak fondöten pürüzsüz şekilde sürmek için yüzdeki ölü hücrelerden ve kirli tabakadan arındırılması gerekir. Bunun için Peeling uygulaması önerilir.

•Adım 2: Yüz temizlendikten sonra nemlendirici kullanılması gerekir. Nemlendirici fondötenin cilde eşit şekilde yayılmasını sağlayıp pürüzsüz yapar.

•Adım 3: Fondöten sürülürken cilde ince tabaka halinde ve eşit miktarda olması gerekir.

Not: Kullanılan fırça daima temiz olmalıdır. Göz altı ve göz kapaklarına sürülmemesi gerekir. Bu bölgeler hassas olduğu için kırışması daha kolay olur.