TÜM SİPARİŞLERDE ÜCRETSİZ KARGO
TÜM SİPARİŞLERDE ÜCRETSİZ KARGO
TÜM SİPARİŞLERDE ÜCRETSİZ KARGO
Cilt Temizleme Nasıl Yapılır? İşe Yarar 8 Tüyo

Cilt Temizleme Nasıl Yapılır? İşe Yarar 8 Tüyo

Vücudunuzun daha sağlıklı ve güzel görünebilmesi için belirli periyodlarla cilt temizleme işlemini yapmanız gerekir. Aşağıdaki 8 önemli tüyo ile daha güzel cilde sahip olabilirsiniz. Buna ek olarak daha güzel bir cilt için ürünlerimizi de inceleyebilirsiniz. Dilerseniz, cilt temizleme tüyolarına geçelim;

1.Makyajınızı Çıkarın

Derinlemesine cilt temizliği başlangıcı için makyajınızı makyaj temizleyici ile çıkarmanız gerekir. Temizlenmediğinde makyaj malzemeleri gözeneklerin kapanıp içinde toksin birikmesine neden olur. Bu da sivilce ve akne gibi istenmeyen oluşumlara neden olur.

2.Ilık Su ile Doğal Sabunlar Kullanın

Marketten alınan sert sabunlar kiri temizlese de cildin pH değerini değiştirir ve yararlı yağları yok eder. Doğal sabunlar cilt için faydalı olduğu kadar cilt temizliğinde de etkilidir. Aşırı sıcak su cildin tahriş olmasına neden olur. Ilık su ve doğal sabun ile yüzünüzü yıkayın.

3.Peeling Yaparken Nazik Olun

Profesyonel derinlemesine cilt temizliği yaparken mutlaka peeling yapılması gerekir. Peeling, ölü deri hücrelerin cilt yüzeyinden uzaklaştırılmasını sağlar. Hatalı, çok sız ya da nazikçe uygulanmayan peeling cildin koruyucu bariyerine zarar verir. Cilt temizliği sırasında parmak uçları ile bir ya da iki dakika süreyle hafifçe masaj yapmanız yeterli olur.

4.Maske Yapın

Yüz maskesi, cildin nemlenmesini, yumuşamasını ve cilt tonunu dengeler. Cildi yağlı kişiler kil maskesi, kuru olanlar ise avokado maskesi uygulayabilir. Cildin sıkılaşması için muz ve papaya gibi tropik meyvelerden de faydalanabilirsiniz.

5.Misel Suyu Kullanın

Misel su, makyaj ve döküntülere yapışan, onları parçalayan moleküler sudur. Özellikle suya erişimin zor olduğu kamp gibi yerlerde misel su ile yüz temizliği yapılabilir. Durulanmaya ihtiyaç duyulmaz.

6.Boyun ve Çenenizi Temizlemeyi Unutmayın

Evde derinlemesine cilt temizliği sırasında boyun ve çene bölgeleri genellikle temizlenmez ya da unutulur. Çene ve boyun hatları kir, döküntü birikimine eğilimlidir.

7.Tonik Uygulayın

Tonik cildinizi yeniden dengelemek için önemli adımdır. Tonikler, pH değerlerini dengeleyen hafif sıvı formüllerdir. Evde kendiniz de tonik hazırlayabilirsiniz. Orta boy salatalığı blenderdan geçirip süzün. Yaşlanmayı karşı etkili olan gül suyundan 1 tatlı kaşığı ekleyin. Pamuk yardımı ile cildinize uygulayın.


8.Cildinizi Nemlendirmeyi Unutmayın

Bazı insanlar yüzlerini yıkadıktan sonra sıkı hissi severler, bu durum cildin kuruduğunu gösterir. Kuru ciltler soyulmaya hatta çatlamaya başlar. Cildiniz yıkandıktan sonra kuru hissediyorsa yağ bazlı temizleyici tercih edin.

Cilt Bakımı Ne İşe Yarar?

Cilt bakımı, derinin doğal işlevlerini ve sağlığını korumak uygulanır. Kişinin cilt yapısına özel düzenli bakım yapılması zamanla ve yaşam koşulu ile birlikte kırışıklık, sarkma, leke ve akne gibi sorunların oluşmasını engeller. Daha sağlıklı ve yenilenmiş bir görünüm kazanır. Cilt bakımında amaç güzellik gibi gözükse de öncelik cilt sağlığını korumaktır.

Cilt Bakımı Ne Kadar Sıklıkla Yapılmalı?

Cilt tipi ne olursa olsun günlük cilt bakımı yapılması önerilir. Akne yara ve koyu renk izlerin azalmasında yardımcı olur. Medikal cilt bakımında ise 30 günde bir yapılması önerilir. Medikal cilt bakımı süresi 45 ile 60 dakika arasında değişir. Cildin derinlemesine temizliğine, ölü hücrelerden arınmaya, hücre yenilenmesine, kan dolaşım hızı artırmaya, yaşlanmayı geciktirmeye, akne ve sivilce gibi oluşumları engellemeye yardımcı olur.