TÜM SİPARİŞLERDE ÜCRETSİZ KARGO
TÜM SİPARİŞLERDE ÜCRETSİZ KARGO
TÜM SİPARİŞLERDE ÜCRETSİZ KARGO
Burunda Siyah Nokta Neden Olur? Nasıl Temizlenir?

Burunda Siyah Nokta Neden Olur? Nasıl Temizlenir?

Burunda siyah nokta olmasının nedeni fazla yağ ve ölü deri hücrelerin gözenekleri tıkamasından dolayıdır. Cilt folikülünün açıklığına toplanıp komedon adı verilen yumru oluşur. Yumru üzerinde cilt kapalı kaldığında beyaz nokta denir. Yumru üzerinde cilt açılıp hava ile temas ederse siyah nokta oluşur. Makyaj temizliğine önem vermeme ve düzenli cilt bakımı yapılmaması da siyah noktanın oluşmasına neden olur.

Burundaki Siyah Nokta Nasıl Temizlenir?

Burundaki siyah noktaları temizlemek için cilt bakım setlerinden faydalanabilirsiniz. Buna ek olarak aşağıdaki çözüm yöntemlerini de deneyebilirsiniz.

1.Siyah Noktaları Sıkmayın

Siyah nokta temizliği uzmanlar tarafından temizleme fırçası ile yapılmadıkça gözeneklerin tıkanmasına neden olur. Hatta sivilce oluşumuna bile destek verebilir. Vakumlu siyah nokta temizleme aleti kullanılmadan siyah nokta sıkmayın.

2.Burun bandı kullanmayın

Burun bantları siyah noktaları anlık olarak temizlese de burun üzerindeki tüyleri de alır. Bu durum burunda kıllanmaya neden olur. Gözeneklerin genişlemesi, yağın ve kirin gözeneklere daha hızlı dolmasına neden olur. 

3.Cildinizi Temiz Tutun

Burundaki siyah noktalara kesin çözüm için yüz temizliğini ihmal etmeyin. Siyah nokta yağ ve kir birikmesinden oluştuğu için cildin düzenli olarak cilt tipine uygun temizleme jeli ve tonik gibi ürünlerin kullanılması önerilir. 

4.Yüzünüzü Nemli Tutun

Özellikle cildi yağlı olan kişilerin ciltlerini nemli tutması gerekir. Ciltteki yağ dengesi bozulursa çok fazla kuruyup aşırı yağ üretmeye başlar. Bu durum sivilce ve siyah noktaların artmasına neden olur. Cilt tipine uygun nemlendirici kullanılması önerilir.

5.Temizleme Fırçası Kullanın

Cildi derinlemesine temizleyip siyah noktalardan kurtulmak için temizleyici jelleri fırça yardımı ile uygulayın. Özellikle siyah nokta temizleme aletleri ile yüzdeki siyah noktalardan kurtulun.

Burundaki Siyah Noktalar Neden Çoğalır?

Burundaki siyah noktaların çoğalmasının temel nedeni yüz hijyenine dikkat edilmemesidir. Düzenli olarak yüz temizlik bakımı yapılırsa yağ, ölü hücre ve kirler uzun süre duramadığı için gözeneklerin tıkanmasına neden olmaz. Özellikle spor ya da benzer aktivite sonrası duşa girilmesi gerekir. Egzersiz sonrası ciltler iyi temizlenmezse kir ve yağ gözeneklerde birikme yapar.

Burundaki Siyah Noktalar Geçer Mi?

Burundaki siyah noktalar, cilt temiz tutulursa geçer. Düzenli cilt bakımı, siyah nokta için maske, tonik, temizleyici jel ve peeling gibi dermokozmetik ürünler kullanılabilir. Siyah nokta oluşumunu engellemek için düzenli yastık kılıfı değiştirilmeli, yağlı gıdalar tüketilmemeli ve yüzünüzü düzenli yıkamalısınız.

İlginizi Çekebilir: Siyah Nokta Büyür Mü?

Burundaki Siyah Noktayı Sıkmak Doğru Mu?

Burundaki siyah noktayı sıkmak bakterilerin ve yağın dağılmasına neden olur. Cildin iltihaplanıp enfeksiyon kapmasına bile neden olabilir. Genellikle siyah noktanın tamamı çıkmadığı gibi cildin tahriş olmasına neden olur. Siyah nokta çıksa dahi yeni bakteri ve yağların girmesine neden olur. 

Burundaki Siyah Noktalar Kendiliğinden Geçer Mi?

Burundaki siyah noktalar, cilt temiz tutulmazsa kendiliğinden geçmez. Cildin düzenli olarak temiz tutulması, dermokozmetik ürünler kullanılması ve buhar banyosu gibi yöntemler siyah noktaların geçmesini sağlar. 

İlgili İçerik: Siyah Nokta Kendi Kendine Geçer Mi?