TÜM SİPARİŞLERDE ÜCRETSİZ KARGO
TÜM SİPARİŞLERDE ÜCRETSİZ KARGO
TÜM SİPARİŞLERDE ÜCRETSİZ KARGO
Arbutin ve C Vitamini Birlikte Kullanılır Mı?

Arbutin ve C Vitamini Birlikte Kullanılır Mı?

Arbutin ve C vitamini birlikte kullanılır. Arbutin, bitkilerle birlikte kullanılabilen doğal bir maddedir ve cilt beyazlatıcı olarak kullanılır, leke giderici özellikleriyle tanınır. C vitamini ise antioksidan özelliklere sahip bir vitamindir ve cilt sağlığı için oldukça yararlı bir vitamindir.

C vitamini, ciltte kolajen üretimini destekler. Cildin sağlıklı be genç görünmesinde size yardımcı olur. Bununla birlikte cilt lekelerinin giderilmesinde etkilidir. Bu bakımdan ikisinin de doğal olması ve kullanıldığında zarar vermemesi açısından birlikte kullanılmasında bir sorun yoktur.

Arbutin ve C vitamini bir arada kullanıldığında, lekelerin azalması ve cilt tonunun azalması, düzenlenmesi ve cildin daha aydınlık görünmesine yardımcı olur.

Arbutin Ve C Vitamini Birlikte Nasıl Kullanılır?

Arbutin ve C vitamini; sabahları C vitamini, akşamları ise Arbutin alacak şekilde kullanılmasında sakınca yoktur. Bunun dışında bir gün C vitamini diğer gün ise Arbutin alınabilir. Bu kullanım tarzı tamamen size kalmıştır. Bu iki durumda da kesinlikle güneş kremi sürmeyi ihmal etmemeniz gerekir. Aydınlıki parlak ve sağlıklı bir cilt için bu oldukça önemlidir.


C Vitamini Ve Arbutin Üst Üste Kullanılır Mı?

Evet, C vitamini ile arbutin cilt bakım ürünü aynı anda kullanılabilir. Daha yüksek bir etki için ikisini ard arda kullanmanızda bir sakınca yoktur.

Keşfedin: Arbutin Nasıl Kullanılır?

İlk Arbutin Mi C Vitamini Mi Kullanılmalı?

Arbutin ve C vitamini arasında hangisinin önce kullanılacağı konusunda kesin bir bilgi söz konusu değildir. Arbutin, C vitaminine göre daha kolay emilir ve çok daha hızlı şekilde sonuç verir. Bu yüzden akşam saatlerinde Hızlı emilim olmasından kaynaklı olarak Arbutin alınması daha doğru olur diye bir durum söz konusu olabilir fakat bu durum kesinlikle net bir kanı değildir.

Arbutin C Vitamini Midir?

Arbutin, C vitamini değildir. C vitamini ile Artbutinin formülü farklıdır. Arbutin doğal olan birçok bitkide bulunan glukozit türevi olarak karşımıza çıkar. Özellikle ayı üzümü bitkisinde yüksek oranda bulunur. C vitamini ise asidik bir bileşik olan askorbik asidin bir başka formudur. Bu yüzden antioksidan özelliklere sahiptir.

C vitamininin ciltte kolejen üretimini desteklemesi, cildi daha sağlıklı görünmesini sağlar ve bununla birlikte lekelerin azalmasında yardımcı olur. Her ikisi de cildin sağlıklı olması ve güzel görünmesi için kullanılsa da farklı bileşikler olarak karşımıza çıkar.

İlginizi Çekebilir: Cilt Kuruluğu Hangi Vitamin Eksikliğinden Olur?